Mijn verhalen

Consumer Electronics Control

HDMI CEC is een gedefinieerde functionaliteit binnen HDMI, om de bediening van meerdere apparaten te vergemakkelijken. Via pin 13 van de connector wordt het Consumer Electronics Control kanaal verstuurd. De bedrading hiervoor is aanwezig in alle kabels (dat is verplicht), maar het daadwerkelijke gebruik ervan is optioneel.

Het is daarom belangrijk dat je altijd voor de beste kwaliteit gaat en als je op zoek bent naar de beste kwaliteit, dan kies je altijd voor RU connected.

De apparaten van receivers en televisies die met CEC uitgerust zijn, kunnen simpel met elkaar communiceren. Hierdoor kun je met één commando met de afstandsbediening verschillende apparaten één taak uit laten voeren. In het vervolg heb je dus nog maar één afstandsbediening nodig om meerdere apparaten te kunnen bedienen.

Je moet dan denken aan de juiste inputs automatisch selecteren of in stand-by stand te laten springen. Mocht je denken aan een HDMI CEC kabel van goede kwaliteit te willen kopen, dan is het verstandig om de webwinkel van RU Connected eens te bezoeken.

Bron: https://www.ruconnected.nl/hdmi-cec/