Mijn verhalen

prijs van betontegels

Indien je bezig bent met het inrichten van je terras, dan ben je natuurlijk in de prijs van betontegels geïnteresseerd. Ik probeer je in dit artikel dan ook veel informatie te geven over betontegels voor binnen en buiten.

Zowel voor binnen als voor buiten kun je ze verkrijgen in twee soorten uitvoeringen: Glanzend of mat-ruw. Het glad blinkende uitzicht krijgen ze meestal omdat ze met een speciale beschermingslaag behandeld zijn. Bijgevolg krijgen ze dezelfde uitstraling als de toch veel duurdere natuursteen.

Het grootste voordeel van beton is dat ze een stuk goedkoper zijn dan keramische tegels, waardoor ze ook niet kapot kunnen vriezen. Er zijn betontegels die je zowel binnen als buiten kunt plaatsen.

Het zelf plaatsen van betontegels

Als jezelf handig bent, dan kun je zonder enige moeite zelf de betontegels plaatsen. Hierbij is het verstandig om altijd gebruik te maken van kwalitatieve tegellijm, wat erg belangrijk is bij betontegels. Mocht je graag vloerverwarming willen plaatsen, dan is dat natuurlijk geen probleem,maar dan zul je wel met de volgende zaken rekening moeten houden;

  • Zorg enkel dat de ondergrond voldoende tijd gehad heeft om te drogen.
  • De betontegels dienen gevoegd te worden met elastisch voegmiddel. Dit omdat beton sneller kan uitzetten wanneer ze warm krijgen. En het zou zonde zijn mochten ze barsten.