Mijn verhalen

Terras in bakirai

Een terras in bakirai aanleggen is een zeer populaire optie, aangezien Bankirai een populaire hardhoutsoort is die veel toegepast wordt bij terrassen. Het heeft een fijne houtstructuur en is duurzaam én makkelijk te bewerken. Van een terras in bankirai kun je jarenlang ongestoord plezier hebben.

Wat is het precies?

Het is een tropische hardhoutsoort wat uit Zuidoost-Azië komt. Het is fijn van structuur en het heeft een mooie lichte houtnerftekening. Vaak is het geel tot bruinachtig gekleurd, soms met enige roodtinten.

Knoesten en andere ‘foutjes’ zul je in deze harde houtsoort niet snel tegenkomen en het is uitermate goed bestand tegen schimmels. Dit verklaart waarom Bankirai zoveel in vlonders, tuinschermen, poorten en pergola’s wordt toegepast.

Bankirai is slechts één van de soorten hardhout die afkomstig is van de Shorea-boom. Er zijn nog meerdere vergelijkbare Bankirai-soorten zoals Selangan, Balau en Batu. Van oorsprong heeft het, wanneer het net gerooid is, een gele tot licht-bruine kleur met soms nog enkele roodtinten.